Κρεατόπιτες

Κρεατόπιτες

Έχουμε ξαναγράψει ότι στα σπίτια της Κρήτης σερβίρονται συχνά πιταράκια (πίτες τηγανιτές), που εκτός από τις γνωστές γεμίσεις με ξινομυζήθρα (σαρικόπιτες,) ή γλυκιά μυζήθρα ή χόρτα, μπορείς να τις συναντήσεις και με διάφορες άλλες παραλλαγές.

Αν φτιάξετε την παρακάτω συνταγή, είμαστε σίγουροι ότι θα την ξαναφτιάξετε!

Για την Γέμιση:

1 κιλό χοντροκομμένο κιμά (όπως τον κιμά που γεμίζουν τα λουκάνικα)

1 περίπου κρασοπότηρο λάδι

1 κρεμμύδι

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

Αλάτι, πιπέρι, κίμινο

Υλικά για την ζύμη:

1 κιλό αλεύρι

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού ρακή

2 ½ ποτήρι του κρασιού νερό

½ λεμόνι

Αλάτι

Η ζύμη για τις κρεατόπιτες είναι η ίδια που σας έχουμε ξαναγράψει στις κολοκυθόπιτες.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, να πάρει λίγο χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί. Τέλος βάζουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και το κίμινο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φύγουν τα υγρά της γέμισης.

Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Ανοίγουμε τα φύλλα και βάζουμε περίπου 1 κουταλιά από την γέμιση σε κάθε τετραγωνάκι.

Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

-