Καλτσούνια ανεβατά

Καλτσούνια ανεβατά

Μια γευστικότατη συνταγή για να κερνάτε τους καλεσμένους σας και για ιδιοκατανάλωση φυσικά, μετά το τέλος της σαρακοστής. Τα καλτσούνια συνηθίζονται να φτιάχνονται στην Κρήτη καθ' όλη την διάρκεια των γιορτών, ενώ λαμβάνουν περίτρανη θέση στο Πασχαλινό τραπέζι. Καλή σας όρεξη.

Μια νόστιμη συνταγή για αφράτα καλτσούνια ανεβατά!

Για την ζύμη:

Λίγη μαστίχα

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα γάλα 250 γρ.

Βούτυρο

1 φακελάκι μαγιά

5 αυγά

1 Βανίλια

2.5 κιλά αλεύρι

Σουσάμι για το πασπάλισμα

Για την γέμιση:

3 κιλά μυζήθρα

2 φλυτζάνια ζάχαρη

2-3 κουταλιές μέλι

κανέλα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την ζύμη την αφήνουμε λίγο να ανέβει (η ζύμη έχει ανέβει όταν πιέζοντας την με το δάχτυλό μας δεν επανέρχεται καθόλου). Φτιάχνουμε την γέμιση κι ανοίγουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε μεγάλους κύκλους ή σε μεγάλα τετράγωνα. Βάζουμε στο κέντρο λίγη από την γέμιση κι έπειτα σκεπάζουμε πιεζοντας στις ενώσεις με τα δάχτυλα μας.Όταν τα βάζουμε στον φούρνο τα πασπαλίζουμε με αυγό και σουσάμι