Για την σούπα:
500 γρ κολοκύθα ή μια μικρή γλυκοκολοκύθα
2-3 πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο τζίντζερ
100 γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Για το γαρνίρισμα:
Κρουτόν
Αθόγαλο
Απάκι
Κόβουμε σε κύβους όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό. Έπειτα από περίπου 30 λεπτά, τα λαχανικά θα έχουν μαλακώσει. Τα αφαιρούμε από τον ζωμό και τα πολτοποιούμε προσθέτοντας σταδιακά από τον ζωμό που έβρασαν έως ότου αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε.
Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση.
Για το γαρνίρισμα
Κόβουμε σε μικρούς κύβους το απάκι και το τσιγαρίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι με λάδι. Σερβίρουμε την σούπα προσθέτουμε τα κρουτόν και κομμάτια από το απάκι και στο κέντρο ρίχνουμε μια κουταλιά αθόγαλο.
Καλή όρεξη!