Μια πραγματικά εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπανακόπιτα.
Υλικά:
Σφολιάτα
Περίπου 500 gr σπανάκι
100 gr φέτα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Σουσάμι
Λάδι για να αλείψουμε το ταψί
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το σπανάκι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκι και τα κόβουμε σε ένα μπολ σουρωτήρι. Ρίχνουμε αλάτι και αρχίζουμε να πιέζουμε για να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε την φέτα αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Έχουμε αλείψει το ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το ένα φύλο σφολιάτας. Στρώνουμε την γέμιση και βάζουμε και το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε το φύλο και ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε την σπανακόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. Καλή όρεξη!