Δεν έχουμε να πούμε πολλά για τους κολοκυθοανθούς ή κολοκυθοκορφάδες όπως τους λέμε στην Κρήτη, απλά φτιάξτε τους!
Υλικά
Περίπου 50 κολοκυθοανθούς
1/2 κιλό ρύζι
Περίπου 1/2 ματσάκι Μαϊντανό
Περίπου 1/2 ματσάκι Άνηθο
Λίγο δυόσμο 2-3 καρότα
3 μεγάλες ντομάτες ώριμες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
1 φλυτζάνι λάδι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τους κολοκυθοανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και κόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και τα κρεμμυδάκια. Αν σας αρέσει το έντονο άρωμα λεμονιού μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το ρύζι μας, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε κι έπειτα ανοίγουμε τους κολοκυθοανθούς και τοποθετούμε εντός τους περίπου 1 κουταλιά γέμιση. Διπλώνουμε το τμήμα του κολοκυθοανθού που περισσεύει και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Όταν τελειώσουμε με την διαδικασία του γεμίσματος, βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, ίσα να σκεπαστούν οι κολοκυθοανθοί, και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι.
TIPS
Για έξτρα άρωμα, γεύση και χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε καρότα ή κολοκύθια τριμμένα. Σας το προτείνουμε...
Καλή σας όρεξη!