Λυχναράκια

Λυχναράκια

Πλούσιο άρωμα, γεμάτη γεύση και υπέροχη εμφάνιση. Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς από το γλυκό του; Μια γευστικότατη συνταγή για να κερνάτε τους καλεσμένους σας (και βέβαια να τρώτε κι εσείς) μετά το τέλος της σαρακοστής. Τα καλτσούνια ή λυχναράκια συνηθίζονται να φτιάχνονται στην Κρήτη καθ' όλη την διάρκεια των γιορτών, ενώ λαμβάνουν περίτρανη θέση στο Πασχαλινό τραπέζι. Καλή σας όρεξη.

Για την ζύμη:
Περίπου 1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες
2 μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση:
1,5 κιλό μυζήθρα
2 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Φτιάχνουμε την ζύμη και την γέμιση. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε μεγάλους κύκλους. Βάζουμε στο κέντρο λίγη από την γέμιση κι έπειτα κλείνουμε την άκρη της ζύμης με τα δάχτυλα μας.