Κριθαρότο με απάκι και λιαστή ντομάτα

Κριθαρότο με απάκι και λιαστή ντομάτα

Τα έντονα αρώματα και η πλούσια γεύση χαρακτηρίζει την παρακάτω συνταγή. Κριθαρότο με απάκι και λιαστή ντομάτα… και μη διστάσετε να την δοκιμάσετε!

Υλικά:

500 γρ. κριθαράκι

500 γρ. απάκι

2-3 λιαστές ντομάτες

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Περίπου 1 λίτρο ζωμό της αρεσκείας σας

Δεντρολίβανο

Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το απάκι που το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα. Όταν όλα ροδίσουν ρίχνουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό. Ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν το κριθαράκι έχει χυλώσει ρίχνουμε τις κομμένες σε λωρίδες λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο και λίγο ξύσμα από πορτοκάλι.

Για το σερβίρισμα προτιμήστε ένα πικάντικο κίτρινο τυρί όπως γραβιέρα Κρήτης.