Ένα νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό!
Υλικά:
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κανέλα
1 χούφτα κουκουνάρι
1 χούφτα σταφίδες
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη στο μείγμα με το σιμιγδάλι και ρίχνουμε τις σταφίδες και την κανέλα. Τα αφήνουμε στην φωτιά μέχρι το μείγμα να δέσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα και… καλή μας όρεξη!