Μία από τις νοστιμότερες συνταγές με όσπρια, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε ειδικά αν αγαπάτε τον ξινόχοντρο, είναι τα ρεβίθια με ξινόχοντρο. Η συνταγή είναι απλή αλλά η γεύση είναι ονειρεμένη.
Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:
½ κιλό ρεβίθια
1 φλυτζάνι του τσαγιού ξινόχοντρο
Λίγο Αλάτι
Λάδι
Λίγο λεμόνι (προαιρετικά)
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα με νερό. Όταν τα ρεβίθια μας είναι έτοιμα ρίχνουμε τον ξινόχοντρο και τα αφήνουμε ακόμα για 2-3 λεπτά να βράζουν. Όταν έχει ψηθεί και ξινόχοντρος ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι και κλείνουμε τη φωτιά.
TIPS
Το φαγητό μας το αλατίζουμε στο τέλος γιατί ο ξινόχοντρος είναι ήδη αλμυρός. Επίσης, είναι καλό τα όσπρια να αλατίζονται όταν πλέον είναι σχεδόν μαγειρεμένα.
Προτιμάμε το λάδι είναι υπάρχει ωμό στο φαγητό μας για αυτό το βάζουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Ο ξινόχοντρος προσθέτει ξινή γεύση στο φαγητό, ωστόσο αν θέλετε προσθέτετε λίγο λεμόνι ακόμα.