Άγιος Παύλος

Άγιος Παύλος

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης είναι εκείνη του Αγίου Παύλου, που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνης. Ο Άγιος Παύλος απέχει περίπου 55χλμ από την πόλη του Ρεθύμνου και για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο προς Ακούμια ή Σαχτούρια.

Η εν λόγω παραλία αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν ήρεμες διακοπές. Μπροστά από τον οικισμό υπάρχει ένας όμορφος κόλπος με βαθιά γαλαζοπράσινα νερά, ενώ η παραλία είναι αμμώδης και οργανωμένη. Κοντά στην κεντρική παραλία βρίσκονται κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Ανατολικά του οικισμού βρίσκονται αρκετοί μικροί κόλποι που η πρόσβαση τους γίνεται είτε με το αυτοκίνητο είτε πεζοί. Η δημοφιλέστερη παραλία της περιοχής βρίσκεται στα δυτικά του Αγίου Παύλου και ονομάζεται Αμμόλοφοι ή πληρέστερα Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου. Οι Αμμόλοφοι αποτελούν το νοτιότερο τμήμα της Ακουμιανής Γυαλιάς. Στο βόρειο άκρο της Ακουμιανής Γυαλιάς βρίσκονται οι Λίγκρες, ενώ κεντρικά η παραλία της Τριόπετρας.

Η παραλία των αμμόλοφων θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη του Ρεθύμνου. Για να φτάσει κανείς ως εκεί θα πρέπει να ακολουθήσει το μονοπάτι που ξεκινάει από τον Άγιο Παύλο. Αξίζει τον κόπο να μείνετε στην παραλία μέχρι την δύση του ηλίου καθώς οι αμμόλοφοι φημίζονται για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Η περιοχή θεωρείται ενεργειακό κέντρο και επιλέγεται από αρκετές ομάδες για να κάνουν γιόγκα.

-