Τριόπετρα

Τριόπετρα

Η μαγική παραλία της Τριόπετρας βρίσκεται 52χλμ νότια από το Ρέθυμνο, 13χλμ νοτιοανατολικά από το χωριό Ακούμια. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος για να φτάσει κανείς στην Τριόπετρα περνάει από το χωριό Ακούμια ή από τα Σαχτούρια. Η Τριόπετρα αποτελεί τμήμα της Ακουμιανής Γυαλιάς όπως οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου και οι Λιγκρες.

Στην Τριόπετρα υπάρχουν δύο παραλίες οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από ένα μικρό ακρωτήρι που αποτελείται από τρεις βράχους. Από το ακρωτήρι αυτό πήρε το όνομα της η περιοχή.

Για να ξεχωρίζουν τις παραλίες τους αποδίδουν τους τοπικούς προσδιορισμούς ανατολική και δυτική, ωστόσο παλαιότερα οι ντόπιοι αποκαλούσαν την δυτική ως η παραλία του Χατζή και την ανατολική ως του Κουμάντου. Οι δύο αυτές οικογένειες είχαν αποθήκες με χαρούπια κοντά στις παραλίες. Πλέον ταβέρνες έχουν πάρει την θέση των παλιών αποθηκών.

Η νοτιοανατολική παραλία ή του Κουμάντου ξεκινάει από το ακρωτήρι με τους τρείς βράχους, εκτείνεται για αρκετά μέτρα και στο νότιο άκρο της εκβάλει ο Ακουμιανός ποταμός. Η παραλία αποτελείται από άμμο και βράχους. Το σημείο είναι ιδιαιτέρως γνωστό για τα ενεργειακά του πεδία και δεν είναι τυχαίο ότι το επιλέγουν αρκετές ομάδες που κάνουν yoga. Πολύ κοντά βρίσκονται κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και στην ανατολική πλευρά βρίσκεται ένα μικρό λιμανάκι.

Η βορειοδυτική ή παραλία του Χατζή είναι η μεγαλύτερη και αποτελείται από χοντρή άμμο. Συνεχίζοντας, βορειοδυτικότερα είτε πεζοί είτε από τον παράλληλο με την ακτογραμμή χωματόδρομο βρίσκεται η παραλία Λίγκρες. Οι Λίγκρες είναι το βορειότερο τμήμα της Ακουμιανής Γυαλιάς.

Η παραλία αποτελείται από άμμο και υπέροχα βαθιά νερά. Η ακτή δεν είναι οργανωμένη ωστόσο υπάρχουν στην περιοχή ταβερνάκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο σημείο αυτό που βρίσκονται τα κτίσματα υπάρχει πυκνή βλάστηση ενώ αν αφήσετε τους ήχους της φύσης να σας οδηγήσουν θα φτάσετε μπροστά από έναν υπέροχο καταρράκτη.

Βορειότερα υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι κόλποι που προσφέρουν περισσότερη απομόνωση.

Η ευρύτερη περιοχή εκτός από το φυσικό της κάλλος φημίζεται και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

-