Το αρνάκι με ασκολύμπρους ή σκόλυμους είναι μια γευστική πανδαισία και αξίζει να το δοκιμάσετε. Η συνταγή δεν γίνεται μόνο με ασκολύμπρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χόρτα θέλετε, ακόμα και με μαρούλια.
Στην Κρήτη έτρωγαν το συγκεκριμένο πιάτο το βράδυ της Ανάστασης.
Για 4 άτομα:
Περίπου 1 κιλό αρνάκι
Περίπου 1 κιλό ασκολύμπρους ( ή άλλο χορταρικό της αρεσκείας σας)
1 ματσάκι μάραθο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 αυγά
2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το αρνάκι να τσιγαριστεί και αυτό.
Πλένουμε καλά όλα τα χόρτα. Παίρνουμε το ματσάκι το μάραθο το κόβουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει σχεδόν το φαγητό μας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ψηθεί το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Όταν το κρέας είναι ψημένο προσθέτουμε τα χόρτα και αφήνουμε το φαγητό για λίγη ώρα ακόμα στη φωτιά.
Όταν και τα χόρτα είναι ψημένα αποσύρουμε το φαγητό από το μάτι και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι, έπειτα με μια κουτάλα προσθέτουμε στο μπολ σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Tips
Για extra άρωμα λεμονιού μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό ξύσμα από ένα λεμόνι.