Σε μία από τις βόλτες μας βρεθήκαμε στην φημισμένη -κι όχι άδικα- Παραδοσιακή Κρητική Ταβέρνα Ονήσιμος στα Πεζά.
Ξελογιαστήκαμε από τις μυρωδιές και τις εξαιρετικές γεύσεις και δεν διστάσαμε να ζητήσουμε τη συνταγή από το υπέροχο τσιγαριαστό αρνί, που φτιάχνει με μαεστρία η μαγείρισσα του μαγαζιού, Ελένη Σαριδάκη.
Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά:
1 κιλό αρνί
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το αρνί μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχει να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια βάζουμε το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε το αρνάκι στη φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά βάζουμε λεμόνι.