8 λόγοι να επισκεφτείς την Κρήτη τα Χριστούγεννα

8 λόγοι να επισκεφτείς την Κρήτη τα Χριστούγεννα

Η Κρήτη έχει ταυτιστεί με τις καλοκαιρινές διακοπές κι όμως αυτή η καθιερωμένη αντίληψη μπορεί να θεωρηθεί τόσο λανθασμένη. Η Κρήτη δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους χειμερινούς προορισμούς όλου του κόσμου.

Η Κρήτη, το νησί της παράδοσης, της φιλοξενίας και της απαράμιλλής φυσικής ομορφιάς μπορεί να είναι για πολλούς λόγους ο Χριστουγεννιάτικος προορισμός σας.

Γιατί Κρήτη να πάω τα Χριστούγεννα στην Κρήτη;

1.Η Κρήτη δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τις πανέμορφες παραλίες της αλλά και από τα επιβλητικά βουνά της. Παραδοσιακοί ορεινοί οικισμοί με αυθεντικούς ανθρώπους που είναι πρόθυμοι πάντα να σε φιλέψουν το κάτιτις τους.

2.Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα καλούδια των Χριστουγέννων. Απάκι, λουκάνικο, τσιλαδιά και πολλά άλλα πιάτα που βρίσκονται στα τραπέζια των Κρητικών κατά την διάρκεια των γιορτών.

3.Οι άνθρωποι του νησιού θα σας κάνουν να νιώσετε πως κάνετε γιορτές με την οικογένεια σας! Ο ξένιος Δίας βρίσκεται στην ψυχή του κάθε Κρητικού!

4.Μια επίσκεψη σε κάποιο από τα οροπέδια της Κρήτης είναι σίγουρα μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

5.Ανέβα στις κορφές και παίξε χιονοπόλεμο! Μπορεί ο ήλιος να αγαπάει την Κρήτη και να την αποχωρίζεται σπάνια, όμως στις ψηλότερες κορυφές του νησιού μπορείτε να δείτε… άσπρες μέρες!

6.Αν πάλι είσαι από εκείνους που προτιμάς θάλασσα ακόμα και τον χειμώνα τότε σίγουρα η Κρήτη είναι ο προορισμός σου! Η θερμοκρασία στο νησί σπάνια πέφτει χαμηλά και μάλιστα στα νότια παράλια του νησιού είναι πάντα 3-4 βαθμούς παραπάνω από το υπόλοιπο νησί, οπότε μην ξεχάσεις –αν είσαι θαρραλέος- να πάρεις το μαγιό σου!

7.Μη ξεχάσεις να επισκεφτείς τις πόλεις του νησιού, που τις μέρες των Χριστουγέννων φορούν τα καλά τους.

8.Αν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς βρεθείτε στο Ηράκλειο, μη μπερδευτείτε! Η μπουγάτσα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εθιμικών παραδόσεων της πόλης!

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι να επισκεφτεί κανείς την Κρήτη, βρες τον δικό σου!

-