Σεϊτάν Λιμάνια

Σεϊτάν Λιμάνια

Στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, 20χλμ ανατολικά της πόλης των Χανίων, βρίσκεται μία μοναδική παραλία, η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια. Σε αυτό το κομμάτι της γης, λωρίδες απόκρημνων βράχων εισβάλουν και αγκαλιάζουν το Κρητικό πέλαγος, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο και συνάμα μαγικό τοπίο. Η περιοχή αυτή με τους τέσσερις ορμίσκους ονομάζεται Σεϊτάν Λιμάνια. Στον βορειότερο ορμίσκο βρίσκεται η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια. Πρόκειται για μια μικρή, μη οργανωμένη παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά και χοντρή ιριδίζουσα άμμο.

Για να φτάσει κανείς στην παράλια θα πρέπει να ακολουθήσει τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο από το χωριό Χωρδάκι, να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στο τέλος του δρόμου και να ακολουθήσει ένα βατό μονοπάτι που οδηγεί στην παραδεισένια παραλία. Ο χρόνος πεζοπορίας υπολογίζεται στα 10-15 λεπτά.

Η ονομασία της περιοχής προέρχεται από την τούρκικη λέξη Σεϊτάν που σημαίνει διαβολικός, ωστόσο το τμήμα που βρίσκεται η εν λόγω παραλία κάθε άλλο παρά διαβολική μπορεί να χαρακτηριστεί.

-