Φαράγγι του Ρίχτη

Φαράγγι του Ρίχτη

Αν ψάχνεις λόγους να επισκεφτείς την Σητεία το φαράγγι του Ρίχτη αποτελεί σίγουρα έναν από αυτούς. Πρόκειται για ένα μικρό φαράγγι του οποίου η ομορφιά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα πολύ διαφημισμένους εξωτικούς προορισμούς.

Στο βόρειο τμήμα του νομού Λασιθίου, λίγο μετά από το χωριό Έξω Μουλιανά θα συναντήσει κανείς την είσοδο του φαραγγιού και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται το τοξωτό γεφύρι του Λάχανά, ενώ καταλήγει στην ομώνυμη βραχώδη παραλία. Η διαδρομή θα σας μαγέψει καθώς η πλούσια βλάστηση σε συνδυασμό με τα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά γεφύρια αποτελούν ένα μαγευτικό τοπίο. Ακολουθώντας το μονοπάτι θα συναντήσετε και τον καταρράχτη του Ρίχτη, σε μόλις σε 15-20 λεπτά, από όπου και το φαράγγι πήρε το όνομα του.

Το φαράγγι του Ρίχτη έχει μήκος περίπου 3χλμ και απέχει περίπου 25χλμ από την Σητεία. Ο δρόμος για το φαράγγι του Ρίχτη είναι στρωμένος με τσιμέντο άρα και είναι εύκολα προσβάσιμος, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί είναι αρκετά στενός. Στο τέλος του δρόμου θα βρείτε ένα ελεύθερο πάρκινγκ για το αυτοκίνητο σας.

-